Op dit moment neem ik geen cliënten voor gezichtsbehandelingen aan.


Het serum Blue Itis Treatment is hét serum bij huidontstekingen!

Het serum zorgt voor vermindering van de ontsteking, van jeuk, zorgt voor huidherstel en speelt een rol bij het voorkomen van een histamine uitbraak. Overal waar hitte in de huid optreedt, is dit serum een heerlijke verkoeler. Door de combinatie van bijzondere vette plantoliën en essentiële oliën is dit serum een must bij acute en chronische huidontstekingen.

Twee belangrijke oliën bij huidontstekingen zijn tamanu en blauwe kamille. De synergie zorgt voor vermindering van de ontsteking, van jeuk en zorgt voor huidherstel. Lees meer over tamanu & blauwe kamille

TAMANU

Calophyllum inophyllum is een altijdgroene boom die groeit tot op de kust en eilanden van de Indische en Grote Oceaan, vooral in Polynesië.

De olie uit de zaden worden traditioneel ingezet bij:

  • huidbeschadigingen door verbrandingen
  • littekens en geïnfecteerde wonden
  • huidaandoeningen als ontstekingen
  • netelroos
  • eczeem
  • acne

Tamanu olie bleek zeer effectief tegen Propionibacterium acnes, een gram+ bacterie die mede verantwoordelijk wordt gehouden voor acne. Soms is deze bacterie betrokken bij andere infecties zoals de postoperatieve infecties van kunstgewrichten. Bij acne wordt door de onderzoekers het gebruik van tamanu zeer aanbevolen en zou een volwaardige vervanger zijn van zinkzalven en andere conventionele middelen. Voor een deel is tamanu antibacterieel door de aanwezigheid van harsen en coumarinen in de olie.

De sterke huidgenezende kwaliteit van tamanu bij verbrandingen wonden en de antibacteriële werking werd door het onderzoek naar Tamanu bevestigd. Tamanu zorgt voor een versnelde sluiting van de wond door de keratinocyten. Tamanu olie zorgen voor een versnelde wondgenezing en collageenproductie.

Blauwe kamille

Echte kamille olie (Matricaria chamomilla), ook wel blauwe kamille of Duitse kamille genoemd, bevat het hoogst werkzame alfa-bisabolol, bisabolol oxiden en azulenen, waaronder chamazuleen.

Een studie met vrijwilligers heeft aangetoond dat de olie met al zijn bestanddelen de huid diep kunnen doordringen. Dit is een belangrijke constatering vanwege de ontstekingsremmende kwaliteiten van de olie. Eén van de ontstekingsremmende eigenschappen heeft te maken met de afnemende productie van prostagladine E die een ontsteking kan uitlokken of in stand kan houden.

Het azuleengehalte in de olie kan uiteenlopen tussen de 5 en 35 % – hetzelfde geldt voor alfa-bisabolol. Deze stoffen zorgen voor de sterk ontstekingsremmende werking van de olie. Ook zouden deze stoffen de histamine uitstoot bij allergische ontstekingsreacties verminderen. Zoals bijvoorbeeld bij eczeem.